Manieren Om Uw Stofwisseling Te Stimuleren

Kleur Van Je Plas

In andere gevallen is er waarschijnlijk bloed aanwezig in de urine een. Urine krijgt zijn gele kleur van een pigment genaamd urochroom.

Urine Kleur Grafiek Voor De Beoordeling Van Hydratatie En Uitdroging Vectorafbeelding Door C Edesignua Vectorstock 318565954

Ruikt je urine een beetje naar vis.

Kleur van je plas. Normaal gesproken is je urine helder en licht- of felgeel van kleur maar door een onderliggende aandoening veranderingen in je eetpatroon of medicijngebruik kan de kleur veranderen. Dan kan het zijn dat je urine een beetje naar metaal ruikt. Dat komt voor bij een blaasontsteking wat vooral vervelend maar wel goed behandelbaar is.

Dan hoef je geen alarm te slaan het is normaal dat je urine roze van kleur is. Onderzoekers van de Cleveland Clinic zetten alle mogelijke kleuren en verklaringen op een rij. Ook de kleur kan volledig veranderen.

Meestal is de urine lichtgeel tot goudgeel van kleur. Als je veel drinkt wordt de kleur van je plas dus lichter. Meestal is urine lichtgeel tot goudgeel van kleur maar soms ziet het er heel anders uit.

Hier zijn drie oorzaken voor. Dit zie je bijvoorbeeld ook in de ochtend omdat je tijdens het slapen niet drinkt maar wel zweet. Hierdoor is het vochtpercentage in je urine laag.

Een volwassene plast normaliter drie tot acht keer per dag afhankelijk van de vochtinname. Urine kan ook kleurloos bruin zwart of zelfs paars zijn. We plassen normaliter 3 tot 8 keer per dag afhankelijk van hoeveel je drinkt en hoe zwak je blaas is.

Die urine is meestal lichtgeel tot goudgeel van kleur. Als je ziek bent geweest met overgeven of koorts of als je vanwege warmte flink hebt gezweten en te weinig hebt gedronken dan wordt je urine juist donkerder van kleur. Lichtgele of vaag gele urine is een teken van een perfecte vochtbalans.

In dat geval kan je lichaam dit niet goed opnemen en plas je het overschot uit. Zo is het mogelijk dat je plas niet langer geel is maar wittig. Er zijn echter factoren die de kleur van urine kunnen beïnvloeden zonder dat dit op problemen hoeft te duiden.

Dit zijn de eerste twee kleuren op de urinekleurenkaart. Dit is eigenlijk de kleur die we het liefst willen zien. Urine met een afwijkende kleur.

Dat gebeurt als je te veel vitamine B binnenkrijgt. Misschien slik je een bepaalde soort medicatie of vitaminepillen bijvoorbeeld. Van oranje roze rood paars tot bruin en zwart.

Normaal is het doorzichtig wit of gelig van kleur waarbij de mate van vochtinname bepaalt in hoeverre de kleur wijzigt. Niet alleen de helderheid van je urine is aan verandering onderhevig. Dit betekent dat er wat meer fosfaatzouten in zit dan normaal gesproken het geval is.

Een volwassene plast normaal gesproken drie tot acht keer per dag afhankelijk van de vochtinname. De kleur is donkerder als je weinig hebt gedronken of veel gezweet hebt. Normaal gesproken zou de kleur van urine heel lichtgeel moeten zijn.

Betekenis kleur van de urine Soms is een diep oranje kleur urine een indicatie van nierziekte of urineweginfecties maar deze kleur kan ook worden veroorzaakt door pigmenten in de voeding. Vislucht aan je plas. Aantal medicijnen kunnen je plas groen doen kleuren Een aantal geneesmiddelen kan de kleur van urine veranderen hoewel groene urine een ongewoon bijwerking is.

Dit wordt veroorzaakt door de kleurstof urochroom. Je plas kleurt soms rood als je bietjes hebt gegeten tijdens de menstruatie of bij bepaald medicijngebruik maar het kan ook betekenen dat er bloed in je urine zit. Deze wordt continu en in dezelfde hoeveelheid geproduceerd.

Deze verandering van urinekleur kan voor verschillende redenen optreden. Je kunt dit ook zien aan de donkergele kleur van je urine. De plas is anders van structuur en kan rood of bruin zijn.

Die kleur varieert doorgaans van lichtgeel tot diep oranje afhankelijk van hoe geconcentreerd je urine is. De kleur van je urine kan namelijk veel vertellen over je gezondheid. Plas met een donkere kleur en je gezondheid Roze rode of bruine urine werd vroeger geassocieerd met een bepaald persoonlijkheidstype met de naam cholerisch dat overigens niets met cholera te maken had.

Het kan echter voorkomen dat de kleur van de plas aanzienlijk verandert waardoor het gaat opvallen. Door allerlei omstandigheden kan je urine een ongewone kleur aannemen. Zo kunnen bietjes een rood-oranje kleur in de urine veroorzaken door de verbinding betanine in de groente.

Het betekende dat de persoon in kwestie een doorzetter was en doelgericht. Bij minder geconcentreerde urine is de kleur lichter.

Urine Kleur Dit Is Wat Het Verklapt Over Je Gezondheid

Waarom Is Urine Geel Meesterbrein

Dit Zegt De Kleur Van Je Urine Over Je Gezondheid Alwareness

Zo Vaak Zou Je Per Dag Moeten Plassen

Donkere Urine Griep Griep 2020

Observeren Van Urine Aliette Jonkers Medisch Journalist

Wat De Kleur Van Je Urine Zegt Over Je Gezondheid

Foto Hoe Gezond Is Jouw Urine Het Belang Van Limburg Mobile

Konijnen En Hamsters Keutels En Urine Konijnen

Urine Dit Zeggen De Kleur En Geur Van Plas Over Je Gezondheid

Wat Zegt Je Urine Over Je Gezondheid Gezonder Leven

Urine Gezondheid Wat Zegt De Kleur

Kleur Van De Urine Grafiek Voor Het Beoordelen Van Hydratatie En Uitdroging Plassen Vectorafbeelding Door C Edesignua Vectorstock 304987064

Deze Handige Infographic Toont Wat De Kleur Van Je Urine Zegt Over Je Gezondheid Wel Nl


Reacties